skip to Main Content
«Årets varmeste lag» er kåret av Norges håndballforbund med følgende tekst.
Havdur IL G12
Ann-Evy Helleberg er trener for G12 på Havdur Idrettslag. Kommende sesong må laget slå seg sammen med spillere fra årsklassen under, og de har allerede begynt å trene sammen. Ifølge Helleberg har guttene vært gode på å inkludere sine nye lagkamerater både på og utenfor banen. Derfor nominerte hun de.
Hvordan er det å bli kåret til Årets varmeste lag?
Det var en ren glede og helt fantastisk. Jeg har foreløpig kun lagt det ut på Spond til guttene, men vi har trening i morgen, så da gleder jeg meg til å snakke med dem. Jeg er trener for to lag og jeg tenkte at disse guttene, de har virkelig stått på denne sesongen, så jeg ønsket å nominere de. Det har vært tøft med Covid-19 selvfølgelig, og i tillegg er det å samarbeide med andre lag ikke alltid like populært, men jeg synes de har tatt det på strak arm og vært så gode.
Hvordan jobber dere med inkludering?
Vi jobber alltid med inkludering i laget, og de har blitt et veldig bra lag. De er gode på å spille på sine ferdigheter og flinke til å tenke at: «Jeg kan ikke dra en langpasning, men det vet jeg at han kan, så da kaster jeg ballen til han.» De er flinke til å forstå hverandre og hverandres ferdigheter, og de spiller hverandre gode. Det yngre laget er mer spredt i ferdigheter, og allikevel er spillerne så tålmodige og flinke til å inkludere alle sammen.
Hva skal dere bruke pengene til?
Vi hadde veldig lyst til å lage til en lokal treningsleir i våres, men det fikk vi ikke gjennomført. Nå tenker jeg at det kan være en fin idé å gjøre det sammen med kullet som er yngre, at vi rett og slett tar de med oss og lager en fin helg med overnatting, trening og sosiale aktiviteter. Vi spiller på det å ha det gøy sammen. En liten del av summen går til Havdur Håndball for å støtte klubben. Turnering vil vi jo også reise på. Det er mange muligheter! Vi vil bruke det på noe som kan dyrke laget.
Gratulerer fra oss i IL Havdur også 🙂 Helt fantastisk !!